בהתפתחות משפטית משמעותית, Sony Interactive Entertainment עומדת בפני תביעה בבריטניה, עם נזקים שעלולים להגיע לכמעט 8 מיליארד דולר. פעולה זו, שיזם עו"ד הצרכנים אלכס ניל, מאשימה את סוני בניצול מעמדה הדומיננטי בשוק כדי להטיל "מחירים מופרזים" על לקוחות PlayStation Store. בית הדין לערעורים לתחרות בבריטניה נתן אישור לתביעה בשווי של כ-6.3 מיליארד פאונד, או כ-7.9 מיליארד דולר.
ניל, הידועה במסעות הפרסום הקודמים שלה לזכויות צרכנים, עומדת בראש המאבק המשפטי הזה, ומייצגת את האינטרסים של כמעט 9 מיליון צרכנים בבריטניה שרכשו משחקים דיגיטליים או תוספות דרך PlayStation חנות. בלב התביעה עומדת הטענה לפיה סוני חייבה רכישה ומכירה בלעדית של משחקים דיגיטליים ותכנים נוספים דרך ה-PlayStation Store המקוונת שלה. פלטפורמה זו מטילה עמלה של 30% על מפתחים ומפרסמים, עלות שלכאורה מועברת לצרכנים, מה שמוביל למחירים מופקעים של משחקים ותוכן תוספים.
סוני עדיין לא הגיבה בפומבי על ההתפתחויות האחרונות. עם זאת, הצוות המשפטי של החברה דחה בעבר את התיק כפגום מיסודו, ודגל לפיטוריו. למרות הקביעות הללו, מניית סוני (SONY GROUP CORP.) חוותה ירידה קלה, כפי שבא לידי ביטוי בנתוני המסחר האחרונים. הצוות המשפטי של ניל טוען כי הנזקים המשוערים בתיק עשויים להסתכם ב-6.3 מיליארד פאונד.
תביעה זו מסמנת צומת קריטי בטיפול בפרקטיקות אנטי-תחרותיות לכאורה בשוק המשחקים הדיגיטליים. ניל מדגיש את חשיבות המקרה, וקובע, "זהו הצעד הראשון להבטיח שהצרכנים יקבלו בחזרה את מה שמגיע להם כתוצאה מכך שסוני עברה על החוק". בעקבות החלטת בית הדין, התביעה אמורה להתקדם, אם כי עם קבוצת תובעים מתוקנת שלא כוללת אנשים שביצעו רכישות ב-PlayStation Store לאחר הגשת התביעה ב-2022.
התפתחות זו מעידה על שינוי פוטנציאלי באופן שבו פועלים שווקים דיגיטליים ובאסטרטגיות התמחור שלהם. בעוד סוני מתכוננת להתגונן מפני הטענות המהותיות הללו, התוצאה של תיק זה עשויה להוות תקדים לשיטות שוק דיגיטלי ברחבי העולם. הבדיקה המשפטית של אסטרטגיות התמחור של סוני מדגישה את הדאגה הגוברת לגבי מונופולים דיגיטליים והשפעתם על המחירים לצרכן.