שערורייה שנערכה לאחרונה עם שמן בישול בסין הובילה לעלייה בביקוש המקומי למכבשי שמן ביתיים, המשקפת את החששות הגוברים לגבי בטיחות המזון. הרשויות פתחו בחקירה בעקבות דיווחים שחברה גדולה בבעלות המדינה השתמשה במכליות דלק להובלת שמן בישול. הגילוי עורר חרדה נרחבת בקרב הצרכנים, מה שגרם להם לחפש מקורות חלופיים לשמן בישול.
השערורייה התגלתה כאשר התגלה כי סינוגריין , מפעל ממשלתי בולט, העסיק מכליות ששימשו בעבר להובלת דלק להובלת שמן מאכל. מכליות אלו, על פי הדיווחים, לא נוקו בין מטען, מה שהעלה חששות בריאותיים חמורים. ה- Beijing News , כלי תקשורת המזוהה עם המדינה, דיווח שגם Hopefull Grain and Oil Group, חברה פרטית, הייתה מעורבת בנוהג זה. נהגי משאיות שרואיינו בדו"ח חשפו שצעדי קיצוץ עלויות הובילו לעתים קרובות לניקוי לקוי של מכליות המשמשות לנוזלים ברמת מזון.
בתגובה לשערורייה, חלה עלייה דרמטית ברכישת מכונות ביתיות לבית. המכירות של מכונות אלו זינקו, כאשר נתונים עדכניים מראים עלייה של פי ארבע במכירות בין ה-5 ביולי ל-12 ביולי, בהשוואה לתקופה שקדמה לפרוץ השערורייה. גם נפחי החיפוש אחר בתי בד עלו שחקים, מה שמשקף עלייה של פי 22. עלייה זו בפעילות הצרכנים מעידה על חוסר האמון הנרחב בבטיחות של שמן בישול זמין מסחרית.
פלטפורמות המדיה החברתית גדשו בפוסטים המביעים דאגה לגבי בטיחות שמן הבישול, כאשר משתמשים רבים חולקים סרטונים והערות על חוסר הוודאות של צריכת המוצר. חלק מהמשתמשים אף דיווחו שהדיונים על השערורייה צונזרו בפלטפורמות מסוימות, מה שעורר עוד יותר את החשש הציבורי.
מומחים טוענים כי לשערורייה זו עשויה להיות השפעות מרחיקות לכת על התנהגות הצרכנים. שון ריין, מייסד קבוצת מחקר השוק בסין , צופה כי בדומה לשערוריית חלב המלמין ב-2008, תקרית זו עשויה להוביל לביקוש מוגבר לשמן בישול מיובא. ריין מציין שאחרי השערורייה של 2008, צרכנים סינים פנו למקורות מעבר לים לפורמולה לתינוקות, ושינוי דומה עלול להתרחש בשוק שמן הבישול.
שערוריית המלמין ב-2008, שכללה זיהום חלב בחומר כימי רעיל, הובילה לסערה ציבורית משמעותית ולשינויים בהרגלי הרכישה של הצרכנים. ריין צופה שהשערורייה הנוכחית עלולה להשפיע באופן דומה על התפיסות של מוצרי מזון מקומיים, כאשר הצרכנים נהיים זהירים יותר לגבי רכישת פריטים "תוצרת סין".
ממשלת סין התחייבה לנקוט צעדים מחמירים נגד האחראים לשערורייה. הוועדה לבטיחות מזון של מועצת המדינה הבטיחה כי מפעלים בלתי חוקיים ואנשים המעורבים יעמדו בפני עונשים חמורים. עמדה נחרצת זו שמה לה למטרה להחזיר את אמון הציבור בתקני בטיחות מזון ולמנוע תקריות עתידיות.
ככל שהחקירה נמשכת, הצרכנים הסינים נשארים ערניים, כאשר רבים בוחרים לייצר שמן בישול משלהם בבית במקום להסתכן בצריכת מוצרים שעלולים להיות נגועים. תגובת הממשלה ושינויים רגולטוריים עתידיים ייבדקו מקרוב בזמן שהמדינה תתמודד עם משבר בטיחות המזון האחרון הזה.