קרן OPEC לפיתוח בינלאומי (OFID) והבנק לפיתוח אסיה (ADB) התחייבו לחזק במשותף את החתירה של תאילנד לצמיחה בת קיימא. המאמץ המשותף תלוי בהסכם מימון משותף שמטרתו לבסס את המודל הכלכלי המתפתח של המדינה המיועד לפיתוח מתמשך.
קרן OPEC מייעדת מענק סיוע טכני בסך 500,000 דולר עבור פרויקט שמטרתו לגבש את הכלכלה הביו-מעגלית הירוקה (BCG) של תאילנד. פרויקט זה מתיישב עם החזון האיתן של המדינה לשינוי פרדיגמה לכלכלה מונעת חדשנות, מבוססת ערכים, מהפך שנכלל ביוזמת "תאילנד 4.0".
עבדולחמיד אלחליפה , מנכ"ל קרן OPEC, טען כי הסיוע הטכני מהקרן יאפשר לממשלת תאילנד לשלב את מודל ה-BCG שלה בצורה חלקה בתוכנית הפיתוח הלאומית. הוא הדגיש את מסירותם לחיזוק צמיחה בת קיימא והכלה, מחויבות שהדהדה בשותפותם עם הבנק לפיתוח אסיה.
שליח האקלים של ADB, וורן אוונס, אישר את המשמעות של שיתוף הפעולה הפיננסי שלהם עם קרן OPEC. הוא הדגיש כי הפרויקט ימנף שיטות עבודה מומלצות גלובליות, יתאים אותן להקשר המקומי ויישם אותן בפרויקטי פיילוט כדי לזרז את הפיתוח הירוק של תאילנד. אוונס הביע תמיכה בהתמקדות של תאילנד ב-BCG כתוכנית כלכלית שאפתנית.
ה-ADB יפקח על הפרויקט יחד עם הסוכנות הלאומית למדע לטכנולוגיה ופיתוח של תאילנד. תומכים בפרויקט הם הרפובליקה של קוריאה e-Asia Knowledge Partnership Fund וממשלת אוסטרליה.
מודל BCG מציע חקלאות בת קיימא, אנרגיה נקייה, צריכה וייצור אחראיים, וניצול ושימור מושכל של המגוון הביולוגי. תחזיות מצביעות על כך שהמודל עשוי למשוך כמעט 23 מיליארד דולר בהשקעות חדשות עד 2030, כאשר לפי הערכות 85% נובעים מהמגזר הפרטי.
עם המענק של קרן OPEC, מגזרים מרכזיים במודל ה-BCG, כולל חקלאות, מזון, אנרגיה, חומרים, ביוכימיקלים, בריאות, רפואה ותיירות, בין היתר, יזהו הזדמנויות השקעה ויהיו עדים לצמיחה נתמכת.