מחקר שנערך לאחרונה על ידי האגודה האמריקאית לסרטן מדגיש כי ניתן למנוע עד 40% ממאבחנות הסרטן החדשות ו-44% ממקרי המוות הקשורים לסרטן בקרב מבוגרים מעל גיל 30 באמצעות שינויים באורח החיים. פורסם השבוע, המחקר מדגיש את ההשפעות המזיקות של עישון, צריכת אלכוהול מופרזת והשמנה, כולם תורמים משמעותיים לסיכון לסרטן.
המחקר זיהה גם את ההשפעות המגנות של התאמות תזונה וחיסונים נגד HPV והפטיטיס B, הקשורות להפחתה בזיהומים מעוררי סרטן. המחקר מתעמק במגוון התנהגויות המגבירות את הרגישות לסרטן, כמו חשיפה לעישון פסיבי, צריכה גבוהה של בשר אדום או מעובד, ותזונה חסרת פירות, ירקות וסיבים תזונתיים.
הוא גם מדגיש את הסכנות הנשקפות מזיהומים כמו הפטיטיס B, וירוס אפשטיין-בר, HIV, וירוס הפפילומה האנושי ו-Kaposi sarcoma herpes virus, שיכולים להסלים את הסיכון לפתח סרטן. מומחים מובילים, כולל ארנסט הוק, סגן נשיא וראש תחום מניעת סרטן ומדעי האוכלוסייה באוניברסיטת טקסס MD Anderson Cancer Center , רואים בממצאים תזכורת קריטית עבור סוכנויות בריאות הציבור וקובעי המדיניות. הוק מדגיש את החשיבות של התמקדות במניעה הן ברמה האישית והן ברמה החברתית, במטרה להפחית שכיחות ותמותה מסרטן באופן יזום.
גילויי המחקר באים כקריאה לפעולה, לא להטיל סטיגמה על מי שמשתתפים בהתנהגויות בסיכון גבוה אלא כדי לחנך ולהשפיע על החלטות בריאות הציבור. הוא בדק 30 סוגי סרטן, למעט סרטני עור שאינם מלנומה, וייחס חלק ניכר ממקרי הסרטן לגורמים הניתנים למניעה: עישון סיגריות (19.3%), משקל גוף עודף (7.6%) וצריכת אלכוהול (5.4%).
סרטן הריאות התגלה כסרטן הניתן ביותר למניעה על פי המחקר, עם למעלה מ-200,000 מקרים שנחשבו ניתנים למניעה בקרב גברים ונשים. לאחר מכן הגיעו מקרים של מלנומה בעור וסרטן המעי הגס, שהדגישו את ההשפעה המתמשכת של העישון ואת הצורך הקריטי במדיניות שליטה בטבק. כמו כן, הודגשה חשיבות החיסון, במיוחד עבור הפטיטיס B ו-HPV, אשר ידועים כגורמים למספר סוגים של סרטן, כולל סרטן כבד, צוואר הרחם, אנאלי, איברי המין וסרטן הפה והלוע.
הממצאים הם חלק מנוף רחב יותר שבו שיעורי עישון נמוכים יותר, גילוי מוקדם והתקדמות בטיפול בעשורים האחרונים הובילו להפחתת התמותה מסרטן, למרות תחזיות כי מקרי הסרטן בארה"ב עלולים לעלות על 2 מיליון בפעם הראשונה השנה. בעידן שבו אתגרי בריאות הציבור ממשיכים להתפתח, המחקר של האגודה האמריקנית לסרטן משמש תזכורת רבת עוצמה ליתרונות המשמעותיים של שינויים באורח החיים ואמצעי בריאות מונעים במאבק בסרטן.